В двуетажния палат на Садулата ченгетата намериха голямо количество обработена и

...
В двуетажния палат на Садулата ченгетата намериха голямо количество обработена и
Коментари Харесай

След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай

В двуетажния палат на Садулата ченгетата откриха огромно количество обработена и необработена дизайнерска дрога, която е била предопределена за пазара

След като тази заран 17-годишен младеж бе открит мъртъв в дома си на ул. " Ал.Невски ", познавач ченгета и служители на реда блокираха бургаския квартал Кумлука. Както Флагман.бг писа, момчето е получило инфаркт, откакто е използвало наркотични субстанции - най-вероятно модерният през последните години измежду младежите " друсан чай ". 

Само няколко часа по-късно кварталът бе блокиран от полицейски чиновници и спецченгета, които претърсваха къщи, на разнообразни адреси. Флагман.бг ви сподели фотоси от акцията в дома на 48-годишния Славчо Садулата. В двуетажния му дворец ченгетата откриха огромно количество обработен и занемарен “друсан чай ”, както и  мобилна лаборатория за производството на въпросния опиат. По всичко проличава, че умрелият 17-годишен младеж е използвал точно от тази дрога. 



По време на акцията е арестуван и втори бургазлия, също престъпно проявен. Установени са и лица, закупили наркотични субстанции от арестуваните мъже, които са разпитани в качеството на очевидци.



Припомняме, че в началото на март чиновници на Първо РУ-Бургас още веднъж направиха претършуване в населяваната от тях къща, ситуирана на ул. “Кракра ”. Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия Славчо, бяха открити и конфискувани два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло към 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, населяван от 26-годишния бургазлия, бе открито и конфискувано бурканче с 15 грама друсан чай. Открити бяха монети, и книжни банкноти на обща стойност от 2 500 лв..

В хода на днешната спец-акция са осъществени инспекции и на други три адреса в кв. Кумлука, като на един от тях са открити голям брой празни джъмпъри, течност за култивиране на сухата тревна маса, представляваща основата на така наречен “друсан чай ”, както и оборудването за пръскането на тревната маса.

Дизайнерската дрога се оказва извънредно рискова, поради тежките химикали в нея. Това е една елементарна билка, която дилърите третират с разнообразни субстанции и откакто ги обработят ги пускат на пазара за лицата, които ги използват.

Медиците изясняват, че в  друсания чай често има съществуване на ацетон, тежки химични препарати, високо количество кетамин или фентанил , което може да докара до шизофрения и даже до гибел, какъвто е краят на 17-годишното момче.

Токсичните вещества за мозъка, давайки някакво кратковременно чувство за лекост, бързо повреждат организма и нервната система, изключително за децата, защото младите организми са доста чувствителни против подобен вид вещества, а токсичните резултати са още по-силно изразени. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР